شناسایی انواع زخم های باز و علائم عفونت زخم

هر فردی به احتمال زیاد در گذشته یک زخم باز داشته است، خواه یک خراش کوچک وسطحی که از بازی در کوچه و پارک به جا مانده یا زخمی عمیق تر که حاصل یک تصادف عجیب و ناگوار بوده است. هرکدام از این زخم ها اگر درمان نشوند می‌توانند برای مدتی بسیار طولانی روی پوستتان باقی بمانند و باعث ایجاد لکه های ناپسند شوند.

با آشنا شدن و سناختن انواع مختلف زخم ها، همراه با روش های درمان آنها، شما قادر خواهید بود که تا حد امکان با این زخم ها مقابله کنید و در صورت وجود زخم هم اثرات بد و نامطلوب آن را به حداقل برسانید.

زخم باز چیست؟

زخم باز نوعی آسیب است که باعث شکستگی خارجی یا داخلی در بافت بدن و پوست شما می‌شود. معمولاً در اثر برخورد با اشیاء تیز یا خشن ایجاد می‌شود که پوست را بریده و رد خود را به جا می‌گذارد. زخم باز اگر به حال خود رها شود، بدن را در معرض باکتری های مضر و عفونت قرار می‌دهد.

درست مانند هر آسیب دیگری، زخم های باز را می‌توان به دسته های مختلفی طبقه بندی کرد. بریدگی های جزئی را می‌توان در خانه درمان کرد، اما موارد شدید نیاز به خدمات اورژانسی دارند و باید با دقت بررسی شوند.

در صورت زخمی شدن یا صدمه دیدن خودتان یا حتی یکی از عزیزانتان، شناسایی نوع زخم در همان زمان مواجه با آن تا رسیدن به مطب پزشک یا بیمارستان می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

شناسایی انواع زخم های باز و علائم عفونت زخم

انواع زخم های باز و روش های درمان آنها

همانطور که گفته شد زخم های باز هم انواع مختلفی دارند که در ادامه به معرفی و بررسی آنها خواهیم پرداخت.

۱. سایش

خراشیدگی زمانی رخ می‌دهد که پوست روی یک سطح ناهموار ساییده شود. این نوع زخم عمیق نیست، بنابراین خونریزی کمی هم به همراه دارد. با این حال، منطقه آسیب دیده نیاز به تمیز کردن دارد چون ممکن است در معرض مواد خارجی مانند خاک و باکتری قرار گرفته باشد.

۲. زخم هایی به شکل حفره و سوراخ

این زخم ها به شکل سوراخ هستند که توسط اشیاء نوک تیز مانند سوزن و ناخن ایجاد می‌شوند. ممکن است به ظاهر بی ضرر باشد، اما اگر زخم آلوده شود، ممکن است به آنتی بیوتیک یا حتی واکسن کزاز نیاز باشد. در همین حال، سوراخ های عمیق (به عنوان مثال، زخم های گلوله) نیاز به مداخله پزشکی فوری دارند.

۳. برش

برش یک زخم تمیز و مستقیم است که توسط چاقو، شیشه شکسته یا هر جسم تیز ایجاد می‌شود. پزشکان معمولاً هنگام انجام عمل جراحی برش هایی ایجاد می‌کنند که آسیب زننده نیست، اما زمانی که همین برش ها در حین تصادف به وجود بیایند حتی می‌توانند کشنده باشند.

اگر در این مدل زخم تاندون ها تحت تأثیر قرار بگیرند، برش باعث خونریزی شدید و احتمالاً آسیب دائمی می‌شود. اما درمان از طریق تمیز کردن و بخیه زدن کامل زخم انجام می‌شود.

۴. پارگی

پارگی یک بریدگی عمیق و دندانه دار است که منجر به پارگی پوست و خونریزی شدید خواهد شد. این مورد معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که افراد با چاقو، ماشین‌آلات و سایر ابزارهای تیز به درستی کار نکنند. مشابه یک برش، ایجاد پارگی هم نیاز به تمیز کردن و بخیه های گسترده دارد.

۵. انحراف یا بیرون زدگی

این مورد در واقع بریدگی یک زخم شدید است که می‌تواند منجر به پارگی جزئی یا کامل پوست و بافت آن شود. این موارد معمولاً در هنگام تصادفات خشونت آمیز مانند تصادفات اتومبیل، انفجار و سایر حوادثی که منجر به تروما می‌شوند، رخ می‌دهند.

به غیر از خونریزی شدید، برخی از موارد بیرون زدگی نیز می‌تواند منجر به از دست دادن یا دررفتگی اندام شود.

۶. قطع عضو

قطع عضو به از دست دادن اندامی مانند دست، انگشت یا پا اشاره دارد. در صورت تصادف، با خونریزی شدید همراه است که نیاز به مدیریت فوری پزشکی دارد.

با این حال، قطع عضو هم می‌تواند با توجه به صلاح دید پزشک شما، حتی برای بهبود اوضاع بیماری تان هم مورد استفاده قرار بگیرد.

شناسایی انواع زخم های باز و علائم عفونت زخم

علائم عفونت

اگر زخم اصلی که در سطح پوست شماست رها شود یا به شکل نادرست درمان شود، می‌تواند منجر به ایجاد عفونت گردد. بروز عفونت می‌تواند گاها با نشانه هایی هم همراه باشد که در ادامه آنها را معرفی می‌کنیم. اگر این علائم را مشاهده کردید، حتما در اسرع وقت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.

۱. تب

عفونت ممکن است دمای بدن را افزایش دهد. اگر دمای بدنتان از آستانه طبیعی اش که ۳۷.۵ درجه سانتی گراد است فراتر رفت، حتما با پزشک مشورت کنید.

۲. ضعف

این مورد در واقع به خستگی، کمبود انرژی و احساس ناراحتی عمومی شما اشاره دارد. در صورتی که این نشانه را به طور مکرر و پشت سر هم مشاهده کردید باید مراقب باشید.

۳. قرمزی

 قرمزی زخم بخشی طبیعی از بهبود آن است، اما در نهایت باید در عرض یک هفته تا ۱۰ روز از بین برود. اگر برای مدت طولانی تری این قرمزی را مشاهده کردید یا دیدید که قرمزی در سطح پوستتان شروع به گسترش کرده و منطقه بزرگ تری از پوستتان را پوشش می‌دهد، ممکن است نشانه عفونت باشد.

۴. تورم

مشابه قرمزی، تورم هم بخشی دیگر از بهبود زخم است که باید به تدریج ناپدید شود. در غیر این صورت باید برای درمان به مراکز درمانی مراجعه کنید.

۵. افزایش دمای ناحیه اطراف زخم

اگر ناحیه اطراف  یا زخم شروع به گرم شدن کرد، به این معنی است که عفونت باکتریایی در سیستم ایمنی وارد شده است.

۶. دردهای بدن

درد مداوم در زخم و ناحیه اطراف آن می‌تواند به معنای عفونت باشد. اگر ناراحتی غیرقابل تحمل شد، به دنبال کمک باشید.

۷. استفراغ

همراه با حالت تهوع و از دست دادن اشتها، استفراغ هم یکی از علائم شایع عفونت است، اگرچه می‌تواند نشانه ای از بیماری های دیگر نیز باشد.

۸. ترشح

در طول فرآیند بهبود، بریدگی یا زخم ممکن است شروع به ترشح چرک زرد، سبز یا قهوه ای کند. البته شاید این مشکل یک به دلیل تجمع گلبول های سفید مرده و سفید خون باشد، اما این مورد نشانه ای ازعفونت هم هست.

۹. بوی نامطبوع

این مورد معمولا همراه با ترشح اتفاق می‌افتد.

عوارضی ناشی از عفونت بعد از زخم

در اینجا برخی از بیماری های مهمی که ممکن است در اثر عفونت زخم ایجاد شوند، آورده شده است که دانستن آنها خالی از لطف نیست. این موارد عبارتند از:

۱. سلولیت

این عفونت به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ می‌کند و باعث ایجاد درد در ناحیه آسیب‌دیده می‌شود در حالی که علائم مشابه آنفولانزا را نشان می‌دهد.

۲. سپسیس

این مورد به واکنش بدن به عفونت است که باعث آسیب به سیستم های مختلف اندام بدن می‌شود. به طور معمول، مواد شیمیایی برای مبارزه با عفونت وارد جریان خون می‌شوند، اما با سپسیس، مواد شیمیایی از تعادل خارج شده و باعث ایجاد تغییراتی می‌شوند که می تواند به اندام ها آسیب برساند.

۳. استئومیلیت

استئومیلیت یک عفونت باکتریایی استخوان است که منجر به قرمزی، تب، تورم، ضعف و درد می‌شود.

۴. فاشئیت نکروزان

مورد گفته شده یک بیماری نادر ناشی از باکتری های گوشت خوار است که پوشش پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهند. این بیماری جدی باید در اسرع وقت درمان شود زیرا می‌تواند در سراسر بدن پخش شود.

۵. قفل فک (عفونت کزاز)

بیماری ای است که باعث اسپاسم عضلات فک می‌شود. افراد مبتلا به آن در فک احساس درد می‌کنند و به سختی می‌توانند دهان خود را باز کنند.

۶. ایمپتیگو (عفونت استاف)

این عفونت پوستی در بین کودکان شایع است و باعث زخم، قرمزی و تورم در اطراف بینی و دهان فرد می‌شود.

کلام آخر

وقتی صحبت از زخم ها و عفونت های باز می‌شود، همیشه پیشگیری بهتر از درمان خواهد بود. سعی کنید همواره مطمئن شوید که محیط اطرافتان عاری از خطر است و با اجسام نوک تیز با احتیاط برخورد می‌کنید چون برخورد با هرکدام از این موارد می‌تواند باعث ایجاد زخمُ عفونت و بیماری هایی که در بالا گفته شد شود.

در صورت تصادف، دانستن نحوه تشخیص نوع زخم و درمان مورد نیاز به شما در مدیریت آسیب و جلوگیری از عفونت کمک بسیاری خواهد کرد. برای ترومای شدید و سایر نگرانی های مرتبط، به هیچ وجه از مراجعه به مرکز پزشکی برای درمان فوری دریغ نکنید.

نظر خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد *

زمینه‌های نمایش داده شده را انتخاب نمایید. بقیه مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد ترتیب، بکشید و رها کنید.
  • تصویر
  • شناسۀ محصول
  • امتیاز
  • قيمت
  • موجودی
  • دسترسی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیح
  • محتوا
  • وزن
  • اندازه
  • اطلاعات اضافی
برای مخفی‌کردن نوار مقایسه، بیرون را کلیک نمایید
مقایسه